Hvad koster det at eje en båd?

Det er ikke billigt at være bådejer, men hvor meget koster det egentlig? Det kommer naturligvis an på, hvilken båd du køber. Du skal også medregne ekstra udgifter som havneplads, vedligeholdelse og eventuelle reparationer. I denne korte artikel redegører vi for, hvad du cirka kan forvente at skulle af med, hvis du gerne vil være bådejer.

Hvad koster en båd?

Prisen på en båd kan variere meget. Vil du købe båden fra ny eller brugt? Skal du have en stor båd eller bare en lille jolle. Du kan sagtens få en lille båd til blot et par tusinde. Hvis du skal have en ny sejlbåd i ordentlig stand, så kan du købe en for ca. 200.000 kr. Prisen kan dog stadig variere meget afhængig af, hvilken bådmodel du har kig på. 

Hvilke udgifter er der på en båd?

Udover prisen på båden, så er der en lang række ekstra udgifter, som også skal betales. Det er ting som for eksempel havneplads, forsikring, bådløft, brændstof, vedligeholdelse, reparationer og eventuelle opgraderinger. Derfor skal du regne en del flere tusinde kroner med oven i prisen, når du lægger budget for din båd. 

Udgifter på et år

Det er svært at give en cirka pris på, hvad udgifterne sammenlagt koster. I en undersøgelse fra 2021 viste det sig, at de fleste bådejere har udgifter til omkring 35.000 kr om året. I undersøgelsen viste det sig også, at mange valgte at dele ejerskabet af båden med andre, for på den måde at spare penge. Der er også gode penge at spare på vedligeholdelse og bådudstyr. På www.marineudstyr.dk kan du finde alt det bedste kvalitetsudstyr til dig og din båd. Det er bedst at holde sig til den gode kvalitet, hvis du gerne vil have udstyr, som holder til mange års brug.