Hvad kan du trække fra i skat som enkeltmandsvirksomhed?

Er du som virksomhedsejer i tvivl om hvad du kan trække fra i skat? Det er faktisk slet ikke så svært og man kan komme ret langt med lidt sund fornuft. Her vil jeg give lidt eksempler på hvad du kan trække fra i skat og linke videre til yderligere læsning, hvor det findes relevant.

Transportomkostninger

Hvis du som virksomhedsejer bruger din private bil til at køre rundt i, så kan du trække den del af benzin omkostningerne fra. I 2016 er satsen på 3,63 pr. kørt km. Det vil sige at hvis du har kørt 100 km, så kan du trække 363 kr. fra i skat. Det kan altså således være en god idé at anskaffe sig en bil der kan køre langt på literen.

Bredbånd og mobilabonnementer

Hvis du har et hjemmekontor hvor du arbejder ud fra, så kan du trække udgifter til kontoret fra(så længe at det opfylder kravene hertil). Derudover kan du også trække en andel af forskellige udgifter fra, som fx dit bredbånd, mobilabonnementet, kaffen og alt andet du bruger i virksomhedsøjemed fra. Ja du kan som regel trække stort set det hele fra, med visse undtagelser.

Husk for guds skyld at undersøge alle de forskellige fradrag der er mulighed for, da det virkelig er en stor hjælp til et nystartet firma. Hvis du er i tvivl om noget som helst vedrørende skat, så er det altid en god idé at få professionel hjælp, da man hurtigt kan rode sig ud i noget man ikke har forstand og derved komme i klemme hos skat. De er helt og aldeles ligeglade med om du ikke vidste hvad man skulle gøre, skulle de nogensinde gennemgå dine regnskaber. Det er helt og aldeles dit eget ansvar.