Derfor er forbrugslån blevet så populære

Et kviklån bliver betegnet som et forbrugslån. Det er et af de mest anvendte låntyper i Danmark, da det er så let at optage et kviklån og tager ofte ikke ret lang tid. Et kviklån vil kunne optages både i ens bank eller online.

Du vil ofte opleve at omkostningerne, vil være lidt dyrere ved at optage et kviklån online fremfor i din bank. Du vil dog kunne opleve, at i nogle perioder samt under visse omstændigheder, vil omkostningerne samt gebyrer for lånet være næsten de samme online, som hvis du optog dit lån i din bank. En god idé er dog at undersøge markedet og hvilken mulighed der er bedst for dig og din situation.

Derudover findes der flere andre låntyper. F.eks. et smslån eller et gratis lån uden renter. Et gratis lån er ofte et mindre lån med en meget kort løbetid. Et gratis lån skal typisk betales tilbage inden for 30 dage. Kan du overholde tilbagebetalingsfristen, vil lånet altså være gratis for dig.

Det kan et kviklån bruges til

Faktisk er det rigtigt forskelligt hvad folk bruger pengene fra et kviklån til. Fælles for de fleste er, at de bruger pengene på at dække deres forbrugslyster. Det kan være en nye smartphone, computer eller lignende ting.

Nogle vælger også at bruge pengene fra et kviklån til at afholde større arrangementer, som et bryllup eller en rund fødselsdag. Der er mange muligheder og med et kviklån bestemmer du helt selv, hvad du gerne vil bruge dine penge på.

Du ikke skal stille nogen form for sikkerhed

Optager du et kviklån uden sikkerhed, vil du ikke skulle stille sikkerhed eller pant i noget. Det vil betyde for dig, at du vil kunne optage et kviklån, uden at du behøver, at skulle stille fysiske goder i sikkerhed hos din låneudbyder.

Ofte vil man skulle stille sikkerhed i f.eks. ens hus eller bil, når man optager et lån. Det er ikke nødvendigt, når der er tale om et kviklån. Det er en af de mange fordele ved et kviklån og derfor rigtig mange vælger den form for lån, hvis de mangler penge til deres forbrugslyster.

Det betyder også for dig, at du vil få dit kviklån udbetalt langt hurtigere end ved andre lån, da det ikke kræver først, at du skal underskrive en masse papirer og holde flere møder med din bankrådgiver.

Sådan finder du det bedste og billigste kviklån

Den måde du finder det bedste og det billigste kviklån på markedet er, at du sammenligner de forskellige låneudbyderes ÅOP. Til dem der ikke ved hvad ÅOP står for, er det en forkortelse for årlig omkostninger i procent.

Noget der er rigtig vigtig at have med i ens overvejelser omkring et kviklån, da det kan få betydning for, hvor dyrt dit kviklån ender med at blive. Samtidig gør tallet det mere overskueligt for dig selv at sammenligne de totale omkostninger i procent hos de respektive låneudbydere på markedet.

I en ÅOP udregning er alle lånets omkostninger inkluderet. Dette gælder både renter samt eventuelle gebyrer, der kan være i forbindelse med optagelse af et kviklån. ÅOP er derfor medvirkende til, at du som forbruger får et reelt og retvisende billede af de omkostninger, der vil være forbundet med et kviklån.

ÅOP skaber den gennemsigtighed hos dig som forbruger, der gør at du derfor kan benytte dette tal til direkte sammenligning af lån hos de forskellige udbydere på markedet.

Hvem kan optage et kviklån?

Så længe du er myndig, vil du kunne optage et kviklån. Derudover vil du hos langt de fleste låneudbyder ikke kunne optage et kviklån, hvis du står registreret i RKI, som er registeret over dårlige betalere i Danmark. Ydermere skal du være dansk statsborger og være bosat i Danmark.

Kan du derfor opfylde overstående kriterier, vil du have en rigtig god chance for at kunne optage et lån. Der kan dog være særlige kriterier, der skal være opfyldt hos enkelte låneudbydere på markedet. Den største forskel fra udbyder til udbyder er dog ofte din alder.

Forhåbentlig er du derfor blevet klogere på kviklån, hvad et kviklån kan bruges til samt hvilke kriterier og krav der skal være opfyldt, hvis du overvejer at optage et sådan lån.